OVER

Merel Boelens

Rond 2000 volgde ik mijn eerste Hatha Yoga les. Terugdenkend aan die eerste les laat me glimlachen. Een stilte in mezelf die ik nog niet eerder zo mocht ervaren. De eerste jaren van yogabeoefening bracht me een betere lichaamsbewustwording. Hoe werkt mijn lichaam en wat brengt mijn lichaam me in het leven? Wat werkt voor mij en op welke wijze is het te beïnvloeden? Niet vanuit schoonheidsideaal, maar met het doel mijn lichaam op een zo natuurlijk en optimaal mogelijke manier te laten functioneren. Yoga heeft geleid tot het begrip van mezelf, het geeft me kracht en energie. Mijn steeds grotere passie voor yoga heeft geleid tot een leefstijl dat bij me past. Vanuit de passie voor yoga ben ik in aanraking gekomen met Ayurveda. Deze twee stromingen passen zo mooi in elkaar.


Yoga is mijn grootste inspiratiebron in het leven, mijn muze.


Ik ervaar het als een grote dankbaarheid om mijn passie in yoga en ayurveda te mogen delen.

Om Namah Shivaya


Merel

Opleiding

Saswitha Opleiding voor Yoga en Wijsbegeerte

Ayurvedisch Voedings- en Leefstijl Therapeut

Sivananda Yoga

Sadhvi Abha Saraswati - Mataji

Daniel – Chandra & Surya Yoga

Dev Kapil

Katiza Satya


Specialisaties:

Chakrapsychologie / Ademtherapie / Ayurveda / Yoga & Meditatie / Yoga Nidra


Doorlopend volg ik specialisaties en bijscholingen. Voor mijn eigen ontwikkeling en uiteraard

ook ter inspiratie voor mijn lessen en behandelingen.


Sonja Sleegers

In 2000 maakte ik kennis met yoga en volgde 1 les in de week. Ik merkte dat ik steeds vaker uitkeek naar die lessen. Vanaf 2010 kon ik echt niet meer zonder mijn dagelijkse yoga-serie in de ochtend. Vanaf toen werd yoga het grote ankerpunt in mijn leven. Inmiddels ben ik ‘verslaafd’ te noemen.


Mijn yoga ritueel is een baken voor mij, ook een medicijn in tijden dat het in het leven wat minder lekker loopt, yoga is een beste vriend voor lijf en leden en een grote verbinder tussen hoofd en lichaam. Elke ochtend begin ik meteen ‘ik ben weer bij mezelf thuis’ gevoel.


In 2013 kreeg ik de behoefte om mijn yogabeoefening en kennis te verdiepen en zo besloot ik de Saswithaopleiding te gaan volgen in Bilthoven. Twee jaar later mocht ik, terwijl de opleiding nog wat jaren doorliep, gaan lesgeven.


Bij Yoga Muse mocht ik voor Merel een invalkracht zijn en later bood ze me de gelegenheid om daarnaast ook zelf een vaste yogagroep in haar prachtige yoga-kas te begeleiden op woensdag om 10:30 uur. Ik vind het fijn om mijn ervaring te delen. Het lesgeven is voor mij een welkome afwisseling en aanvulling op mijn reguliere werk in de Geestelijke Gezondheidszorg en ik doe dat met veel plezier en das heel logisch op zo’n prachtige locatie met kleine groepen!


Wees welkom!


Sonja

Maike Heesakkers

Zoekende naar balans, rust en mezelf kwam ik jaren geleden bij mijn eerste yogales terecht. Sindsdien heeft yoga me nooit meer los gelaten. Ik onderzocht verschillende vormen van yoga en mocht ervaren wat dit met mij deed. Ik ontwikkelde een dagelijkse routine in Ashtanga yoga en raakte geïnspireerd door de transformatie die dit bracht. Ik reisde naar India om te studeren bij

K. Pattabhi Jois Ashtanga Yoga Institute en ik volgde cursussen over ayurvedische voeding en massage, de zusterwetenschap van yoga. Het was na deze reis dat ik besloot de vierjarige opleiding tot yogadocent te volgen bij Saswitha Opleiding voor Yoga en Wijsbegeerte. De opleiding heeft mij een mooie basis in Hatha oga geleerd en gerelateerde onderwerpen zoals o.a. adem, prãnãyãma, ontspanning, chakra’s, filosofie en de achtergronden van yoga. Kort daarna startte ik ook de vierjarige HBO opleiding Ayurveda Practitioner Studies. Een prachtige combinatie waarin yoga onderdeel is van een Ayurvedische levensstijl en ik hiermee nog beter kan aansluiten op individuele behoeften.


Mijn dagelijkse beoefening van yoga, meditatie en prānāyāma is samen met mijn ayurvedische routines mijn anker. Daarnaast verdiep ik mij continue in deze twee levenswetenschappen en aanverwante onderwerpen zoals b.v. mindfulness en meditatie. Wat mij inspireert en energie geeft vanuit deze wetenschappen is de connectie en verbondenheid met de natuur, lichaam en geest en ik deel deze kennis en ervaring graag met anderen.


Ik voel me dankbaar om op deze prachtige locatie jou te mogen verwelkomen.


Maike

"The wind does not break a bendy tree."