CONSULT

Consult - Voeding en Leefstijl

Ervaar je weinig energie? Voel je je vaak vermoeid? Kan je je moeilijk concentreren? Zou je willen afvallen, maar lukt het niet? Ervaar je vage lichamelijke klachten? Zou je je fitter willen voelen? Er zijn veel signalen die duiden op een disbalans in je leefstijl. Het is tijd om ernaar te luisteren en ernaar te handelen.


Het kan soms lastig zijn om zelf te bepalen waar in de leef- en/of voedingsstijl het niet goed gaat. Middels een uitgebreide anamnese, pols- en tongdiagnose wordt er zorgvuldig bekeken of het lichaam in balans is of in geval van een disbalans, hoe deze ontstaan is. Na het stellen van een Ayurvedische diagnose volgt een behandelplan. Het behandelplan bevat een combinatie van leefstijl- en voedingsadviezen, natuurlijke kruiden en eventuele behandelingen.


Gezondheid is een toestand van volledig lichamelijk, geestelijk en maatschappelijk welzijn en niet slechts de afwezigheid van ziekten of andere lichamelijke gebreken. Dit is een definitie van gezondheid die door de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO 1948) wordt gegeven.


Ayurveda heeft eenzelfde definitie. Gezondheid is een optimaal evenwichtig functioneren van lichaam, geest en bewustzijn in een harmonieuze interactie met de omgeving zodat een lang en gelukkig leven het resultaat is. De Ayurveda gaat daarbij uit van een basis evenwicht voor ieder mens, de prakriti genoemd, die van mens tot mens kan verschillen. Wanneer de mens optimaal volgens zijn of haar prakriti functioneert, is de gezondheid en het welbevinden optimaal.


Het is dus niet enkel zinvol om een consult te hebben als er een disbalans in het lichaam is, maar is ook erg nuttig om de balans te behouden. Te leven volgens de richtlijnen die passen bij jouw lichaamstype om zo gezond te blijven.

Stress therapie / Ontspanningstherapie / Burn out behandeling

Ervaar je regelmatig veel stress en zou je graag de oorzaak willen achterhalen en leren hoe je stress kan verminderen en ontspanning in je leven kan ontwikkelen? Ook dan kan een consult waardevol zijn. We bekijken samen hoe je stap-voor-stap een andere, beter passende levenstijl kan ontwikkelen.


Wil je graag meer informatie of eerst even overleggen wat een consult voor je kan betekenen? Neem vrijblijvend contact met me op: door een mailtje te sturen naar info@yoga-muse.nl , te bellen 06-24815928 of vul het contactformulier in.


Duur: 90 min (1e consult) – 30 tot 60 min (vervolg consulten)


Tarief:

€95,-                voor 90 min

€55,- tot €75,-   voor 30 min tot 60 min